Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Διεκδικώ τα όνειρά μου...!


Δε σε πιάνει ποτέ η απογοήτευση;Το παράπονο;Αυτό που κατεργιέσαι τον κόσμο στον οποίο είσαι υποχρεωμένος να μεγαλώνεις;Δεν έχεις όμως περιθώρια να μείνεις σκυφτός!Πρώτα από όλα,γιατί θα χαροποιήσεις "αυτούς".Αυτούς που στόχους τους ήταν να σε δουν παραιτημένο από τη ζωή,σκυθρωπό,δυστυχισμένο...σωστό πρόβατο!Και κατά δεύτερον,γιατί οφείλεις να παλέψεις για τα δικά σου παιδιά!Οφείλεις να παλέψεις για την ελπίδα που σου έχουν στερήσει και να την παραδώσεις στους μεταγενέστερους χαρίζοντάς τους παραλλήλα τη ζωή και τα ονειρά...Τα όνειρα που προσπαθούν να σου κλέψουν απαιτώντας να ακολουθήσεις τη δική τους γραμμή,γιατί διαφορετικά θα καταστραφείς!Είσαι εδώ για να παλέψεις,να αγωνιστείς και να διεκδικήσεις!Δεν πρόκειται να συμβιβαστείς με μια ζωή που σου επιβάλλουν,γιατί εσύ έχεις όνειρα και στόχους και πρόκειται να παλέψεις για αυτά!Πρόκειται να παλέψεις για τη ζωή σου!
Με ποιον τρόπο;Χμμμ...αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψεις εσύ!Σίγουρα όχι καθιζόμενος στον καναπέ σου μπροστά στην τηλεόραση,γκρινιάζοντας μόνο και βρίζοντας για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει!Και,πράγματι,ίσως το νιώθω τόσο έντονα,επειδή βρίσκομαι στην ηλικία των 16 και συχνά αναλογιζόμενη το χάος που επικρατεί και το κομφούζιο που υπάρχει μες στο μυαλό των ανθρώπων απο τις αηδίες και τις άχρηστες πληροφορίες,που τους βομβαρδίζουν καθημερινά από το χαζοκούτι,αναρωτιέμαι εάν κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και θα ξεσηκωθούμε να διεκδικήσουμε προβάλλοντας τα αιτήματά μας.
Και αυτό που περισσότερο από όλα με λυπεί είναι η γενιά μου.Μια γενιά αχάριστη,μαθημένη στις ευκολίες,που τα πάντα πέραν της διασκέδασής της,τη βρίσκουν αδιάφορη.Είναι και πάλι,όμως,αδύνατο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τη λογική,μιας και εσύ νεολαίε είσαι αυτός που βλέπεις τους γονείς σου να μην μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα.Εσύ είσαι αυτός που ζητάς από τον πατέρα σου χρήματα και δεν έχει να σου δώσει.Εσύ είσαι αυτός που θα σπουδάσει μη έχοντας κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.Εσύ είσαι αυτός που κάνεις πενήντα μεταπτυχιακά και,παρόλα αυτά,θα είσαι άνεργος.
Μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο!Αρχικά,πρέπει να ξυπνήσουμε κάποιους και να αφυπνίσουμε κάποιους άλλους και η συνέχεια θα είναι θριαμβευτική...!Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως κανείς δε θα ανέβει στην πλάτη σου αν πρώτα εσύ δε σκύψεις!

3 σχόλια:

  1. μπράβο κορίτσι μου ! συνέχισε έτσι :) .... η ζωή είναι πολύ δύσκολή αλλά αν έχουμε εσωτερική δύναμη και τσαγανό πως επιτέλους μπορούμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτή τη σάπια χώρα ..τότε μπορούν όλα να ανατραπούν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου!'Ετσι ακριβώς είναι,Βίκυ!Αυτό που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι το χαμόγελο και την ελπίδα μας!Αυτά είναι τα "καλά χαρτιά" από μέρους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αφυπνίσουμε ο καθένας τον στενό του κύκλο και έτσι θα κάνουμε μια καλή αρχή για γενικό ξεσηκωμό. Στις μέρες μας δεν φαίνεται κάποιος άλλος δρόμος που να οδηγεί σε μια ιδανική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή